Tag: старинска салама од смокви

Старинска ,,Салама" од Смокви (Рецепт Стар Повеќе од 150 Години!)
Разни Десерти

Старинска ,,Салама” од Смокви (Рецепт Стар Повеќе од 150 Години!)

Според книгата со рецепти за ситни колачи, оваа старинска ,,салама” се прави повеќе од 150 години. Во минатото дури била и главна атракција на трпезите на богатите граѓански семејства и се подготвувала за имендени и слави.