Tag: торта со ореви

Реформ Торта-Незаборавно Кремасто Уживање
Торти

Реформ Торта-Незаборавно Кремасто Уживање

Интересното име на оваа торта велат дека е поврзано со периодот на реформи по Втората светска војна кога чоколадо, поубави брашна, јајца и путер станале подостапни и луѓето почнале да подготвуваат побогати десерти.

Грчка Торта-Феноменален Спој на Чоколадо, Ореви и Плазма
Декорација, Разни Десерти, Торти

Грчка Торта-Феноменален Спој на Чоколадо, Ореви и Плазма

Мислам дека она што најмногу ме освои кај оваа торта е тоа колку убаво се спојуваат листовите со филот и колку е вкусно кога ќе ги почуствувате искршените парчиња плазма и чоколадо и низ целото парче торта.